NaNo:n 8. päivä [tavoitteena 13600 sanaa]: Aina ei voi sujua. Tänään oli taas sellainen päivä. Kirjoittaminen takkuili pahemman kerran, mutta se ei johtunut suinkaan siitä, että olisin jotenkin kyllästynyt NaNo:ni juoneen tai hahmoihin, ei päinvastoin; minä rakastan niitä! Tänään tutustutin tarinani päähenkilön kyborgiin, jonka mielen iäisyys on turmellut. Heijän ois tarkoitus ystävystyä, mutta vaikuttaa siltä, että hyö ovat päättäneet suhtautua toisiinsa tahmeasti. No, täytyy katsella. Sanoja kertyi 15712.

NaNo:n 9. päivä [tavoitteena 15300 sanaa]: Tänään oli kirjoittaminen sujui hyvin - paremminkin olisi tietysti voinut, mutta en valita. Väsymys painaa päälle. Neljän ja puolen tunnin yöunilla sitä tahtoo väkisinkin toistaa itseään enemmän kuin olisi tarpeen. Tarinassa edettiin siihen pisteeseen, että yksi päähenkilöistä, Hera, joutui kohtaamaan menneisyytensä ja no, sellaista perusteellista itsesäälissä kieriskelemistä. Sanoja onpi kasassa nyt 17407.

NaNo:n 10. päivä [tavoitteena 17000 sanaa]: Tarinaani on parin viimeisen luvun aikana ilmestynyt kolme uutta hahmoa, joista viimeisin on niin oivallinen hahmo, että uskoakseni tämä hahmo tulee kulkemaan muiden matkassa aivan tarinan loppuun asti. Yhdestä asiasta olen kuitenkin harmissani; nimittäin siitä, että ylipäätään laitoin Heran kohtaamaan menneisyytensä (pakollistahan se tietysti oli tarinan kannalta välttämätöntä), nyt hahmo on vajonnut alakuloon ja tahdottomuuteen, mikä ei kuulu sen luonteeseen. Vähän pelon sekaisin tuntein odotan, että joudun kirjoittamaan raakaa ihmissuhdedraamaa - mietin vain, miten helvetissä tuollaisesta hahmosta, kuin Hera nykyisessä tilassaan on, olisi vastusta henkisesti paljon voimakkaammalle hahmolle (niin kuin siitä PITÄISI olla). Sanoja on 19327.

NaNo:n 11. päivä [tavoitteena 18700 sanaa]: Jos kirjoittaminen on sujunut nihkeästi parin viime päivän aikana niin tänään se oli suoraan sanoen tuskastuttavaa. Mahtaako se kuulua NaNo:n toisen viikon haasteisiin? No, onnistuin repäisemään Heran alakulosta, mikä oli hyvä juttu. Nyt siinä hahmossa on taas se oikea särmä, eikä sillä kirjoittaminen tunnu enää niin vastenmieliseltä. Olen vatvonut hahmojeni tunteita ja ajatuksia niin paljon, että alan jo huolestua riittävätkö 50 000 sanaa mihinkään; juoni on kuitenkin vielä alkutekijöissään ja minä olen kohta puolessa välissä. Sanoja kertyi 21005.

NaNo:n 12. päivä [tavoitteena 20400 sanaa]: Huomaan, että Heran ja hänen isänsä välinen isä-tytär-suhde on erityisen hedelmällinen aihe kirjoittaa, se on niin monivivahteinen ja tukkautunut, että sitä voi pyöritellä mielensä mukaan suuntaan ja toiseen sanoin kuin Heran hämärän peittoon jäänyttä menneisyyttä. Eli tosiaan, tänään keskityin kirjoittamaan siitä, miten huonosti Hera ja hänen isänsä kommunikoivat; he tarkoittavat hyvää, mutta onnistuvat aina sanomaan tai tekemään jotain sellaista, mikä tulehduttaa heidän välejään entisestään. Mielenkiintoinen, ehkä hieman omaa elämääni sivuava aihe, sitä voisi pohtia laajemminkin ellei juoni olisi muutenkin hajoamassa käsiin. (Se on nimittäin omaksunut niin paljon uusia käänteitä, että nyt voin jo varmuudella sanoa, ettei viisituhatta sanaa riitä sen käsittelemiseen millään ilveellä). Sanoja kertyi 22713.

NaNo:n 13. päivä [tavoitteena 22100 sanaa]: Ah, perjantai 13. päivä. Ilmeisen huono päivä kirjoittamisen kannalta, koska tänään kirjoitin ensimmäisen luvun, jota kirjoittaessani jo tajusin, että tulen poistamaan sen marraskuun jälkeen tarinasta; se oli täysin epäolennaista ja säälittävää kuraa, että itkettää. Sanoja kasassa 24437.

NaNo:n 14. päivä [tavoitteena 23800 sanaa]: Erinäisistä syistä aika kävi vähiin ja tarina oli vajonnut suohon, tuntemukset olivat kaoottiset kello 23:59, kun päivitin NaNo-laskurini. Jäin 55 sanaa 1700 sanan päivätavoitteestani. Minun oli vaikea hyväksyä sitä. En jaksa (tai edes halua) muistella, millaista kuraa kiireen seurauksena syntyi. Tai ei, hei hetkinen, nyt muistui mieleen; juoni lähti etenemään, eikä tekstikään ainakaan paskimmasta päästä ole, ei - ei varsinkaan jos vertaa eiliseen saavutukseeni. Sanoja on 26045 - puoliväli on ylitetty!

NaNo:n 15. päivä [tavoitteena 25500 sanaa]: Pahoin suivaantuneena siitä, että jäin 55 sanaa päivätavoitteestani kirjoitin 800 sanaa. Väsytti. Nukuin äärimmäisen huonosti, mikä tietysti hankaloitti kirjoittamista. Sanoja kasassa 28000.