Vuosi kaksituhattakahareksan.. Näin jälkeenpäin en tiedä jäikö koko vuodesta mitään käteen, kun nytkin kalvaa sellainen epätietoisuus siitä mitä pitäisi tehdä. Kyllä, pitkälti koulun ympärillä nuo ajatukset ovat liikkuneet, vaikka fyysinen läsnäoloni tunneilla on ollut varsin olematonta. Vuoden kaksituhattakahareksan musiikillisia kokemuksia olivat KoRnin konsertti Tampereen jäähallilla (harmittaa edelleen kun missattiin se Deathstars narikka- ja/tai vessajonoissa seisomiseen), Stam1na Sauna Open Airissa (tunnelmat jäivät melko latteiksi, kun ei uskaltanut pyrkiä kovin lähelle lavaa vaan jäi seuraamaan tapahtumia vähän etäämältä), Stam1na, Mokoma ja Peer Günt Wanaja festivaaleilla (tällä kertaa hieman määrätietoisempi pyrkimys lähemmäs tapahtumien keskipistettä, tunnetila melko autuaallinen). Vuoteen kaksituhattakahareksan - olen edistyksellinen ja meinaan vähän väliä kirjoittaa -yhyreksän - mahtui myös yksi kohokohta, joka oli tietysti Lappeenranna-reissu sitä lämmöllä muistellessa on hyvä odottaa ensi kesää ja yrittää parhaansa mukaan lauhduttaa sitä pelkoa, joka kasvaa kaiken aikaa mitä lähemmäs koulun alkua tullaan. Muuta en vuodesta kaksituhattakahareksan sitten muistakaan - paitsi ehkä sen, että pääsin eroon vuosia jatkuneesta pelostani kirjoittaa runoja - katson sopivaksi todeta; suhteellisen yksinkertainen elämä.

Last.fm-tili kertoo vuoden 2008 eniten kuuntelemani biisit:
20. Helloween: I Live For Your Pain (42)
19. Strapping Young Lad: Wrong Side (47)
18. Disease of the Nation: Give Me Your Name (48)
17. Kotiteollisuus: Iankaikkinen (54)
16. Diablo: Icaros (55)
15. Entombed: The Fix Is In (62)
14. CMX: Ei tästä maailmasta (67)
13. Klamydia: Masturbaatio ilman käsiä (71)
12. Rytmihäiriö: Laitapuolen hyökkääjä (73)
11. Children of Bodom: Are You Dead Yet? (77)
10. Viikate: Iäisyys (78)
09. Marilyn Manson: The Death Song (82)
08. Michale Graves: Fountains of Heroine (83)
07. Gorgeous Frankenstein: Man or Monster (84)
06. KoRn: Right Now (93)
05. Turmion Kätilöt: Liitto (103)
04. Mokoma: Kiellän itseni (124)
03. Misfits - Dig Up Her Bones (133)
02. Deathstars: New Dead Nation (146)
01. Stam1na: Kadonneet kolme sanaa (288)

Mitä tulee vuoden kaksituhattayhyreksä aloitukseen.. on ollut kovin hiljaista. Uudenvuodenpäivä meni sunnuntaimaisessa horroksessa. Perjantaina sitten menimme katsastamaan Stam1nan Pakkahuoneelle. Kyllä minua hieman epäilytti millainen keikka siitä kehkeytyisi, kun päihteetön tapahtuma oli (itse en päihtymystilaa kaipaa, mutta kuultuani hieman sellaisia puheita, ettei tapahtuma päihteettömyytensä takia olisi ihmisiä hirveästi kiinnostanut huolestuin, kyllä). Aihetta epäilykseen ja huoleen ei kuitenkaan ollut, ei ainakaan minun mielestäni - itse olin niin hurmoksessa, etten muista edes illan biisilistaa.. No, oli miten oli Stam1na jätti jälkeensä jälleen kerran ahdingon, jota ei lievitetä kuin yhdellä keinolla - seuraavia keikkoja kärttäessä, siis.
Toivotaan, että hyvä aloitus vuodelle kaksituhattayhyreksän lupailee hyvää myös koko loppuvuodelle. Hyvää loppuvuotta myös vuodatuksen väelle!